Aiemmin tein omiin häihini pöytäkoristeita (80kpl niitä tuli ährättyä....), ja sittemmin olen pienoiskokoisia ihan korttiaskarteluihin käyttänyt. Aiemmin joskus netistä tämän ohjeen ruusuille löysin, ja mielestäni tämä on erittäin helppo.

Värinhän voit valita ihan paperinaruista löytyvien värien mukaan. Kokoa on myös helppo muutella pituutta ja leveyttä itse säätelemällä.

 

PAPERIRUUSUT

Itse olen paksusta paperinarusta näitä tehnyt, koska leveä on tosi helppoa avata.

 

1.Siis avaa ensin n. 40cm paperinarua.

 

 

2. Keskikokoiseen ruusuun halkaise paperinaru pituussuunnassaan kolmeen osaan, käytät siis yhteen ruusuun vain yhden kolmasosan paperinarusta. Jos haluat isomman ruusun, niin silloin voit käyttää puolikasta paperinarusta.

 

3. Taita paperinarun loppupään kulma kuvan osoittamalla tavalla "kolmioksi". Sekä paperinarun pidempää osaa kuvan mukaisesti takapuolelle.

 

 

4. Jatka taittelua aina takapuolelle yksi sivu kerrallaan, taitat siis taaksepäin nauhaa. Kappaleesta tulee neliön muotoinen ja taitat aina taitteen neliön sivujen mukaisesti. Aloituskulma pysyy kuvion etupuolella koko ajan.

 

 

Taittelun edetessä kuva edestä:

 

 

Ja takaa:

 

 

Kun olet taitellut narun loppuun asti, valmis neliö näyttää tältä:

 

 

5. Paina toisella kädellä kukan toiselta puolelta ja toisella kädellä toiselta. Sitten pyöritä molemmilla käsillä eri suuntiin. Suunnan tiedät kokeilemalla, kun kukka alkaa muotoutumaan, eli paperinaru "kiertyy" aloituskolmien ympärille ruusun muotoon. Kierrä niin paljon että tuotoksesi näyttää ruusulta.

"Availe" lopuksi sormillasi ruusua terälehtien väleistä, niin saat muhkeamman ruusun.

 

Jos haluat ruususi varteen, noudata seuraavaa ohjetta:

Ota kiinni sormillasi aloituskolmion kärjestä. Pjota se ruusun keskelle jääneeseen koloon, joka menee ruusun läpi aina alapuolelle asti. Jos koloa et saa esiin, niin tee pieni viilto saksien kärjillä. Pujota kärki reijästä läpi ja vedä se jonkun matkaa takapuolelle asti. Kuitenkin niin että ruusu näyttää vielä etupuolelta edustavalta.

 

Itse käytin vartena vain varrastikkua, jonka päällystin kukkateipillä.

Kiinnitä läpi vetämäsi kärki varteen kiinni kukkateipillä. Lisää vielä paperinarusta tehtyjä lehtiä ja valmista on.

 

 

Mikäli haluat käyttää ruusua korttiaskartelussa irtoruusuna tai muuten vain irrallisena, niin pujota ruusun keskireijän läpi (jos on avoin, tee saksilla pieni reikä jos ei ole) ruusun värinen haraniitti, ja sulje se hyvin tiukkaan kiinni taakse. Jos laitat kukan kortiin, niin saat sen näin samalla korttiin kiinni. Jos näyttää että kukka alkaa löystymään, niin voit laittaa "terälehtien" väliin liimatipan tai vaikka glue dotsin pitämään ruusua kasassa.

 

 

Kahta eri kokoa valmiina: (kamera on ylivalottanut vähän etummaista ruusua...)

 

MUKAVAA ÄITIENPÄIVÄÄ NÄIDEN RUUSUJEN MYÖTÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!