Laitan tänne tän maailman parhaan voileipäkakkuohjeen, joka on tosiaankin hyväksi todettu. Minä oon meidän suvussa se voileipäkakkujen tekijä ja sisko täytekakkujen. Taas piti tytön ristiäisiin voileipäkakku tehdä ja on se vaan niin hyvää. Ainut huono puoli siinä on, että se on niin hyvää, että vaarana saattaa olla ettet itse saa sitä napostella enää illalla ollenkaan : D

Tästä ohjeesta tulee iso voileipäkakku, tarjottimen kokoinen, eli 3*4 leipäviipaletta per kerros.



KINKKUVOILEIPÄKAKKU

3 pakettia paahtoleipää (esim. Vaasan iso paahto)

Kostutukseen lihalientä n. puoli litraa

Kinkkutäyte:
400g kinkkua
3 kokonaista maustekurkkua
2 paprikaa
2 rasiaa tuorejuustoa (toinen maustettu ja toinen maustamaton)
Majoneesia
Aurajuustoa maun mukaan
Suolaa, pippuria tarvittaessa

Maksamakkaratäyte:
1 iso tuubi maksamakkaraa
Maitoa
1 purjo

Päälle:
Majoneesia
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
(jos haluat pursottaa kakun päälle, niin tarvitset ylimääräisen rasian tuorejuustoa)

Koristeluun:
esim. persiljaa, kirsikkatomaatteja, paprikaa, kurkkua, ruukkusalaattia, viinirypäleitä

1. Leikkaa saksilla paahtoleipäviipaleista reunat pois ja laita kantapalat pois. Tarvitset tarjottimen kokoiseen kakkuun viipaleita 4*3 kerrokseen, jos leipäkerroksia tulee 4, tarvitset siis 48 viipaletta.
Valmista lihaliemi. Kostuta leipäkerros lihaliemellä (parhaan tuloksen saat pullasudilla).
2. Valmista kinkkutäyte. Pilko kinkut pikku kuutioiksi, samoin maustekurkut ja paprikat. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja aurajuustoa oman maun mukaan. Majoneesia laita sen verran että saat täytteestä vähän notkeampaa. Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen vaatiessa.
3. Valmista maksamakkaratäyte. Muussaa maksamakkara haarukalla. Lisää maitoa sen verran että täytteestä tulee notkeampaa. Lisää silputtu purjo joukkoon.
4. Aloita kinkkutäytteellä (puolet täytteestä), levitä se leipäkerroksen päälle. Lisää sitten taas leipäkerros ja kostuta se. Sitten levitä koko maksamakkaratäye leipien päälle ja taas leivät ja kostutus. Sitten vielä loput kinkkutäytteestä viimeiseen väliin ja leipäkerros päälle ja kostutus.
5. Sekoita tuorejuusto ja loput majoneesituubista keskenään (itse teen sähkövatkaimella) ja levitä päälle. Jos on aikaa, niin kannattaa tehdä voileipäkakku kostutuksineen valmiiksi edellisenä päivänä ja juhlapäivänä vasta kuorrutat ja koristelet, kerkiää hyvin kostua.
6. Koristele.


1791612.jpg

Tässä kakku jonka tein tytön ristiäisiin. Päällä täältä otetulla ohjeella tehtyjä tomaattiruusuja, sekä persiljaa ja pursottimella tehty tuorejuustosta. Muutama viinirypälekin näyttää olevan.


1791643.jpg

Tässä kakku jonka tein siskon valmistujaisiin. Päällä perhosmuotilla paprikasta tehtyjä perhosia sekä "ruohonkorsia" purjon vihreästä osasta. Sivuilla salattia sekä viinirypäleitä.
Viinirypäleet antaa ihanan makean säväyksen, kun kakku muuten on suolainen. :)